ArmaGel HT – fleksibilna aerogel izolacija za primenu na visokim temperaturama

ArmaGel HT
ArmaGel HT

Armacell je lansirao inovativan proizvod – ArmaGel HT, fleksibilnu i ekološki bezbednu izolaciju napravljenu od silicijum dioksid aerogela sa odličnim toplotnim svojstvima.

Aerogel ima izvanredne toplotne i zvučne karakteristike, što ga čini odličnim izolacionim materijalom za primenu. Više od 90% zapremine aerogela je prazan prostor, što ga čini najlakšim čvrstim materijalom na svetu. Pritom je 1000 puta manje gustine od stakla i zbog toga spada u čvrsti materijal sa najmanjom gustinom na svetu.

Sva ova svojstva čine da je Armacell ArmaGel HT do 80% tanji od izolacionih proizvoda svojih konkurenata i pokazuje do 5 puta bolja toplotna svojstva od izolacije dostupne na tržištu.

Takođe je hidrofoban i prozračan – odbija vodu, istovremeno dopuštajući da para izađe i stoga je u stanju da instalaciju održi suvom, efikasno smanjujući rizik od kondenzacije i korozije na cevima (CUI).

ArmaGel HT
ArmaGel HT

Poseduje visoke performanse, siguran je i jednostavan za instalaciju

Armacell-ova inovativna izolacija ArmaGel HT može se koristiti kao toplotna i zaštitna izolacija za cevi, posude i kanale (uključujući kolena, fitinge, prirubnice itd.) u industrijskim instalacijama (nafta i gas) i instalacijama tehnološke opreme.

Proizvod je pogodan za upotrebu na visokim temperaturama sa maksimalnom radnom temperaturom do 650°C (1200°F) i ispunjava zahteve Američkog standarda za fleksibilnu aerogel izolaciju ASTM C1728.

ArmaGel HT se takođe može koristiti kao element ArmaSound Industrijskih Sistema za pružanje zvučne izolacije za industrijske cevovode i posude, osiguravajući smanjeni prenos zvuka.

Izolacija je u obliku tabli u rolnama debljine 5, 10, 15 i 20mm i širine 1,5m (takođe 75cm na zahtev).

Četiri dostupne debljine omogućavaju izolaciji da se još bolje uklopi u postojeće instalacije, a deblji sloj omogućava bržu ugradnju od tradicionalne aerogel izolacije.

Kako je ArmaGel HT veoma fleksibilan, lako ga je iseći i prilagoditi željenim oblicima, što olakšava instalaterima rad i smanjuje otpad.

Izolacija je takođe vrlo jednostavna i brza za demontažu, tako da je zastoj povezan sa održavanjem ili popravkom instalacije kraći i nema potrebe za kupovinom zamenske izolacije.

Takođe je vrlo tanka i izuzetno lagana, što značajno smanjuje troškove transporta. Vredno je napomenuti da je ArmaGel HT bezbedan za životnu sredinu – ne sadrži hlor, može se odlagati na deponije, a dodatno je opremljen inovativnom LoDust tehnologijom koja smanjuje prašinu, tako da ne predstavlja pretnju za zdravlje samog instalatera.

Za referenc listu, moguće aplikacije za ugradnju ArmaGela-a kao i sva eventualna pitanja, na raspolaganju vam je predstavnik Armacell-a za Srbiju i Crnu Goru.

Aleksandar Pešterac, dipl. maš. inž.
aleksandar.pesterac@armacell.com
Kontakt: +381 61 280 1118

Više informacija o kompaniji ARMACELL.

NAPIŠI KOMENTAR

Molimo vas da uneseta komentar!
Unesite svoje ime