Rešenje za akustički komfor: Akustik term E700

Tritonex - Akustik term

Dobra zvučna izolacija u zgradama znači mir i udobnost, ali i privatnost, intimnost i osećaj sigurnosti. U današnje vreme kada imamo stalni napredak tehnologije i pojavu novih materijala, komfor životnog prostora ogleda se u sve većim očekivanjima. Danas stanari, odnosno budući kupci, očekuju pojačanu zvučnu zaštitu, jer u većini slučajeva nisu zadovoljni trenutnim zakonskim zahtevima.

Stvaranje tihog okruženja

Koraci, padanje raznih predmeta, vibracije raznih uređaja i slično stvaraju buku u susednim prostorijama, a naročito u prostorijama ispod. Kako bi se izbegao prenos udarnih zvukova koji se šire čvrstim putem kroz konstrukcije zgrade najčešće i najefektnije tehničko rešenje je plivajući pod. Između izvora buke i građevinske konstrukcije mora se postaviti odgovarajući elastični materijal ispod košuljice.

Presek slojeva podne konstrukcije sa plivajućim podom i spoj sa zidom

Akustik Term E700, višenamenski porozni apsorber zvuka, kompanija Tritonex d.o.o. proizvodi u vidu filcanog tepiha od fino raščešljanih pamučnih vlakana povezanih smolom. Akustik Term E700 dolazi u debljinama od 1, 2 i 3cm, a standardne dimenzije su 1090x920mm.

Ono što izdvaja Akustik Term E700 u odnosu na konkurentske proizvode su rezultati ispitivanja u Institutu IMS koji ovaj proizvod čine najboljim materijalom na tržištu za upotrebu u sistemu plivajućih podova.

Poboljšanje izolacije od zvuka udara

Ispitivanja su pokazala da se Akustik Term E700 u manjim debljinama može koristiti kao odlično rešenje za ispunjavanje usklađenosti sa vrednostima predviđenim važećim propisima. Materijal u debljinama od 3cm i više je posebno pogodan za zahtevnije prostorije i zbog toga se često nalaze u objektima kao što su studija, bioskopi, noćni klubovi, teretane, luksuzni apartmani, hotelske sobe i slično.

Ugradnja

Efikasnost i pravilno funkcionisanje sistema plivajućeg poda pored izbora odgovarajućeg materijala zavisi i od ugradnje istog.

Izvođenje plivajućeg poda:

  • AKUSTIK TERM E700 se postavlja na međuspratnu konstrukciju ili sloj betona na tlu, zatim se postavlja parna brana;
  • Po obodu zidova se postavljaju rubne trake;
  • Preko parne brane se nanosi sloj tečnog estriha minimalne debljine 40-80mm koji treba da bude armiran (armirana cementna košuljica);
  • Na kraju se postavlja završna podna obloga (laminat, parket, keramičke pločice i sl).
AKUSTIK TERM E700 postavlja se kao površinski sloj ispod košuljice

Za više informacija o ovom proizvodu kontaktirajte kompaniju TRITONEX.

1 KOMENTAR

NAPIŠI KOMENTAR

Molimo vas da uneseta komentar!
Unesite svoje ime