Varimat 500 – mašina za krovne membrane

Varimat 500

VARIMAT 500 mašina za krovne membrane kompanije Leister osigurava pouzdanu sigurnost procesa pri zavarivanju plastičnih zaptivnih membrana i bitumenskih membrana na ravnim krovovima.

Sa visokim kontaktnim pritiskom, lakom konverzijom sa 230 na 400V i inovativnim zakretnim mehanizmom, nudi brzo i precizno pozicioniranje dizne prilikom zavarivanja. Fleksibilna transportna osovina mašine VARIMAT 500 obezbeđuje precizno praćenje, čak i kod zavarivanja krovova blizu ivice.

Kao i njegov „veliki brat“ VARIMAT 700, VARIMAT 500 je dizajniran za mnoge različite primene: bilo za krovove ili izgradnju bazena, hidroizolacione membrane se zavaruju pouzdano i brzo. Kamionske cerade i reklamne membrane se takođe mogu savršeno zavariti sa VARIMAT 500 mašinom. Koncept vazdušne pregrade, koji je odvojen od pritisnog valjka, sprečava nabore tokom zavarivanja.

Varimat 500
Varimat 500

Nadzorni pomoćnik za zavarivanje daje korisnicima sigurnost da zavareni spoj ispunjava zahteve kvaliteta koji kupci očekuju. Ako su podešeni parametri zavarivanja (temperatura, brzina i zapremina vazduha) prekoračeni, VARIMAT 500 to signalizira zvučnim i optičkim signalom.

U slučaju podnapona do maksimalno 20%, automatska mašina za zavarivanje krova nastavlja da postiže potrebnu temperaturu zavarivanja zahvaljujući svom upravljanju snagom. Ako je podnapon veći od 20%, VARIMAT 500 se automatski isključuje jer se tada više ne može garantovati kvalitet zavarivanja.

Da bi se osiguralo da su tačni parametri zavarivanja postavljeni, Leister nudi pouzdane profile zavarivanja i „biblioteku“ proverenih recepata za zavarivanje u aplikaciji myLeister.

Novina je i to da je VARIMAT 500 opremljen LED radnim svetlom. Tako je zavarivanje krovnih membrana moguće čak i noću ili u sumrak, jer je zona zavarivanja optimalno osvetljena. Veliki ekran prilagođen korisniku i njegovo rotirajuće dugme za podešavanje čine VARIMAT 500 intuitivnim za rad.

Napon230V; 400V
Frekvencija50/60Hz
Snaga3680 – 5700W
Brzina1.0 – 10.0m/min
Temperatura100 – 620°C

Zahtevi za servis su mali zbog ventilatora toplog vazduha bez četkica (inverter motor), koji ne zahteva održavanje čak i pod intenzivnim opterećenjem. Hibridni keramički ležajevi u motorima ventilatora obezbeđuju dug radni vek.

VARIMAT 500 se može lako, ergonomski i bezbedno transportovati u čvrstom transportnom koferu (uključeno u isporuku). Da bi se pokrili individualni zahtevi kupaca, VARIMAT je dostupan u dve dodatne verzije: VARIMAT 700 i VARIMAT 300.

  • Pouzdanije zavarivanje zbog povećanog kontaktnog pritiska.
  • Lakše navođenje zahvaljujući pokretnoj transportnoj osovini.
  • Lako umetanje dizne.
  • Signal upozorenja za podnapon.
  • Lako prebacivanje sa 230V na 400V.

Tegovi koji se mogu uklonit

Tegovi koji se mogu ukloniti

Za postizanje većeg kontaktnog pritiska, VARIMAT 500 ima osnovnu težinu od 14kg i dodatnu težinu od 3kg. Obe težine se mogu ukloniti radi lakšeg transporta.

Dobra distribucija težine

Dobra distribucija težine

VARIMAT 300 ostaje precizno na kursu prilikom zavarivanja ravnih krovova zahvaljujući trouglastom dizajnu i promenljivoj transportnoj osiovini.

Praktičan transportni kofer

Praktičan transportni kofer

U praktičnom transportnom koferu sa teleskopskom ručkom, VARIMAT 300 je uvek bezbedno zapakovan i lako prenosiv.

Za više informacija kontaktirajte kompaniju MARCOM-PLAST.

NAPIŠI KOMENTAR

Molimo vas da uneseta komentar!
Unesite svoje ime