Uradi sam: Izolacija krova sa unutrašnje strane – metalna potkonstrukcija

Izolacija između greda je tradicionalan način postavljanja toplotne izolacije. Ova vrsta izolacije je posebno efikasna u porodičnim kućama, gde se najveći deo toplotne energije gubi upravo kroz loše izolovani krov, a potkrovlje se koristi za stanovanje.

Zvučna i toplotna izolacija omogućava bolju energetsku efikasnost i udobniji životni prostor. Ako ne želite da gubite prostor, paneli od kamene vune se postavljaju samo između greda (rogova), ali ako želite bolje rešenje bez toplotnih mostova, paneli od kamene vune se postavljaju i ispod greda (rogova).

Za kvalitetnu izolaciju kosog krova sa unutrašnje strane greda preporučujmo Multirock, Acoustic i Acoustic Extra izolacione panele sa odličnim karakteristikama toplotne, zvučne i protivpožarne zaštite.

Postupak instalacije

Prvi korak je ugradnja metalnih sidrenih nosača na rogove. Prvi sloj izolacije se postavlja između rogova, pažljivo kako ne bi bilo razmaka između ploča kamene vune ili između kamene vune i rogova.

Metalni profili za gips-kartonske ploče montiraju se na sidrene nosače. Prostor između metalnih profila ispunjen je kamenom vunom.

Drugi sloj kamene vune postavlja se ispod rogova i između metalnih profila. Na metalne profile se postavlja obostrano lepljiva traka i skida se njen zaštitni sloj.

Parna brana se nanosi na celu površinu krova preko lepljive trake. SD – ekvivalentni sloj vazduha za paropropusnost parne brane mora biti veći od 100m.

Potrebno je dobro zaptivanje spojeva parne brane međusobno, ako brana nema preklapajući samolepljivi sloj.

Sve ivice parne brane treba da budu veoma dobro zaptivene uz ostale elemente konstrukcije (zid, stolarija, grede i sl).

Na kraju se na metalnu potkonstrukciju montiraju gips-kartonske ploče.

Za više informacija kontaktirajte ROCKWOOL ADRIATIC.

NAPIŠI KOMENTAR

Molimo vas da uneseta komentar!
Unesite svoje ime