Treća generacija termo i hidro izolacija – Izolacija koja nastaje na licu mesta za par sekundi

Vlamil Izolacija

Vlamil Izolacija d.o.o nudi najnoviju tehologiju iz oblasti termo i hidroizolacije koja nastaje na licu mesta za par sekundi mašinskim nanosom izolacije. Ova firma jedina u Srbiji ima prestižni međunardoni sertifikat za rad sa polyureom i poliuretanskom penom. Reference možete pogledati ovde.

Vlamil Izolacija d.o.o. specijalizovana je za rad sa polyureom koja pruža zaštitu od rđanja metala i obezbeđuje hemijsku zaštitu metalnih i betonskih rezervoara za biogas, i za to daje garanciju više od 10 godina.

Klijenti su uglavnom iz oblasti naftne industrije, zatim mlekare, klanice… Koristi se za magacine, silose za čuvanje žitarica pa sve do bazena za kupanje.

Vlamil Izolacija
Foto: Vlamil Izolacija

Zbog ubrzanog razvoja ekoloških materijala i brzih – trajnih rešenja u građevinarstvu, Vlamil Izolacija d.o.o. iz Beograda je započela svoju aktivnost u tehnologiji ekoloških izolacija putem prskanja ili sprejanja poliuretanske pene i polyurea membrane. Kompanija je počela da se razvija u tom smeru sve dok se nije specijalizovala u oblasti termo i hidro izolacije privrednih – industrijskih i individualnih objekata.

Prvo iskustvo je bilo prskanjem – sprejanjem PV-pene i polyurea membrane materijalima svetski poznate kompanije Synthesia iz Španije, pa onda Bayer iz Nemačke, pa zatim Ravago iz Francuske i sada trenutno koristi materijale kompanije Polyhem Systems iz Poljske od koje u svakom momentu ima tehničku i stručnu pomoć.

Vlamil Izolacija d.o.o. je jedina u Srbiji koja ima obučenog i specijalizovanog tehnologa za ovu vrstu materijala za termo i hidro izolaciju. Svetski prestižni sertifikat je dobila od asocijacije PTCE/PRIMEAUX ASSOCIATES, koji je i lično potpisao poznati profesor za oblast polyurea, gospodin Dudley J Primeaux II iz Teksasa, SAD. Obučena je za rad na GAMA i GRACO opremama. To su grejne pluralne komponente opreme za prskanje – sprejanje poliuretanske pene i polyurea membrane.

Vlamil Izolacija
Foto: Vlamil Izolacija

Pokrivač ili premaz od polyuree štiti čelične, drvene i betonske konstrukcije od propadanja – korozije, hemikalija, vremenskih uslova i od fizičkih i mehaničkih elemenata. Polyurea izolacija je idealna za nove primarne obloge i projekte rekonstrukcije.

Polyurea izolacija je otporna na bakterije – plesni, antiklizna je podloga i laka za održavanje. Otporna je na svakodnevno habanje, pešačko ili teretnim – utovarnim vozilima. Takođe je idealna za sve vrste javnih objekata, kao što su: restorani, bolnice, škole, sve vrste magacina i skladišta, plovni objekti, splavovi, objekti koji se zaranjaju u vodu i stalno su u vodi, sve vrste maloprodajnih objekata, naročito za objekte uzgajanja bilo koje vrste životinja, poljoprivredni objekti (magacini, silosi, skladišta, hladnjače), kao i sve vrste tovarnih sanduka vozila.

Izolacija od poliuree je zbog svoje žilavosti i elastičnosti čak do 300% jedan od najjačih premaza na planeti i može da se tako rastegne da premosti i veće pukotine i diletacije na podu da i ne primetite.

Polyurea izolacija i poliuretanska pena mogu biti prilagođene specifičnim potrebama i mogu se razviti u više boja po ralu, formulacija i fizičkih osobina. Baš zato su polyurea i pu-pena tehnologije, a ne proizvodi. One postaju ekstremno otporne i brzo postavljajući premazi prilagođavanjem svojstva dve reaktivne komponente.

Vlamil Izolacija
Foto: Vlamil Izolacija

Sušenje polyurea izolacije ili pu-pene se odvija u roku od nekoliko sekundi, a ne minuta, i posle par minuta podloga može da se koristi. Stvara besprekornu bez sastava monolitnu vodootpornu membranu, ne postoje sastavi i kao takva može biti završni premaz.

Termoizolacija pu-pena-poliurea masom u spreju trenutno spada u najbolju ekološko-energetsku termo i zvučnu izolaciju. Termoizolacija sa ovom masom prilikom instaliranja-ugradnje (mašinski) ima veoma jak faktor vezivosti, tvrdoću, nepropustljivost i trajnost sa najvišim r-faktorom toplote i hladnoće. Pošto ne propušta vazduh, nema ni uslova za stvaranje kondenza – vlage i jako bitno nema buđi i plesni. Zaustavlja insekte i glodare i štiti objekte.

Prilikom ugradnje ne postoje termo mostovi jer se ona prilikom instaliranja mašinskom ugradnjom uvek sjedinjuje bez sastava i upravo zbog toga ona ima najviši koeficijent termo i zvučne ekološke izolacije u poređenju sa svim drugim izolacijama.

Izolacija postavljena pu-pena-poliurea masom u spreju je trajno postojana, ne gubi svoja svojstva kvaliteta ni posle 30 godina. Ne potpomaže gorenju prilikom požara i u njoj ne postoje nikakvi štetni reagensi po životnu sredinu, naprotiv, ima ekološka svojstva. Zato je termoizolacija ovom masom investicija i za buduće generacije, sa velikim finansijskim uštedama prilikom zagrevanja doma, a isto tako i rashlađivanja prilikom letnjeg perioda.

Kada se pu-pena-poliurea masa ugrađuje mašinskim putem u krovne šupljine (između grede i crepa) idelano spaja ceo krov u jedno kompaktnu izolacionu celinu i tako krov postaje otporan na jake vetrove.

Vlamil Izolacija
Foto: Vlamil Izolacija

Instaliranje – ugradnja izolacije je najčešća kod objekata gde se traži najviši stepen higijene:

  • u objektima mlečnih, mesarskih, pekarskih radnji i u njihovim skladištima i vozilima,
  • u bazenima pijaće vode, bazenima jestivih ulja i ostalih ulja,
  • u skladištima lekova i prehrambenih proizvoda,
  • u svima javnim objektima: bolnicama, ambulantama, školama, gde je potrebno brzo i lako održavanje…

Reference – Objekti u kojima je ugrađena najnovija generacija iziolacije – Vlamil sprej pena izolacija: Akva park „Grad Sunca“ – Trebinje, mlekara „Lazar“ – Blace, LIDL – Centralni magacin, GFP d.o.o. skladište – pod, Beograd, Hotel Sučević – Beograd, GP Timkommerc d.o.o. – Beograd, Zaječarska Pivara – Zaječar…

Vlamil Izolacija d.o.o. vrši i usluge protivpožarne zaštite, prodora elektro kablova i regala, sa dobijenim sertifikatom od kompanije Hilti Beograd. Objekti koje je uradila ova kompanija su: Šoping centar „Big Fashion“, Karaburma, Beograd, „Lidl“ centralni magacin u Staroj Pazovi, pored auto-puta Beograd – Novi Sad.

Za više informacija kontaktirajte kompaniju VLAMIL IZOLACIJA.

NAPIŠI KOMENTAR

Molimo vas da uneseta komentar!
Unesite svoje ime