Jednostavan način za smanjenje buke u zgradama – savremena Armacell zvučna izolacija

ArmaComfort AB Alu

Odgovarajuća akustika prostorije jedan je od faktora koji značajno utiče na ocenu kvaliteta zgrade od strane investitora i korisnika. Nije ni čudo što obe strane očekuju savršenu zvučnu izolaciju. Stoga treba pažljivo razmotriti rešenja koja će smanjiti količinu neželjenih zvukova, npr. iz kanalizacionih cevi i unutrašnjih delova sistema za odvod kišnice.

U cilju poboljšanja kontrole buke u zgradama, Armacell je razvio efikasna i svestrana rešenja za izolaciju kako bi brzo i lako ispunio zahteve zdravog i udobnog života.

ArmaComfort AB, ArmaComfort AB Alu – smanjenje vodene buke i zaštita od požara

ArmaComfort AB i ArmaComfort AB Alu kompanije Armacell jedinstvena su rešenja na polju zaštite od buke koja dolazi iz kišnih i kanalizacionih cevi.

Inovativni proizvodi efikasno sprečavaju kondenzaciju vodene pare, ne predstavljaju pretnju u slučaju požara i omogućavaju svestranu upotrebu.

ArmaComfort AB i ArmaComfort AB Alu namenjeni su izolaciji kanalizacionih cevi i cevi za odvod kišnice. U poređenju sa tradicionalnim rešenjima, višeslojni materijali za zvučnu izolaciju garantuju veći stepen smanjenja buke manjom debljinom zida.

ArmaComfort proizvodi su takođe fleksibilni i mogu se lako primeniti čak i na teško dostupnim mestima.

ArmaComfort AB i ArmaComfort AB Alu
ArmaComfort AB i ArmaComfort AB Alu

Rešenja za smanjenje buke visokih performansi

Jedan od najčešćih izvora nelagodnosti u stambenim i kancelarijskim prostorima je buka. Zvukovi iz kanalizacionih cevi i iz unutrašnjih delova sistema za odvod kišnice prenose se nezaštićenim cevima na zidove i plafone a zatim i u susedne prostorije.

Uvodeći ArmaComfort AB i ArmaComfort AB Alu u svoju ponudu, Armacell pruža visoko efikasna rešenja za kontrolu nivoa ove vrste buke.

Istraživanje koje je sprovela Francuska sertifikaciona organizacija (CSTB) pokazuje da upotreba ArmaComfort AB garantuje smanjenje buke za čak 16dB(A) – ispitivanje na nivou gde je 2l/s vode pušteno kroz instalaciju.

U ravnoj PVC cevi, gde su vibracije izazvane protočnom vodom veće zbog manje težine materijala, postignuto je smanjenje buke od 12dB (A). U poređenju sa tradicionalnom zvučnom izolacijom, ArmaComfort AB proizvodi sa tanjim zidovima postižu mnogo bolje rezultate u smanjenju nivoa buke.

Novi materijal takođe ima vrlo dobra svojstva zvučne izolacije za sve frekvencije u građevinskim objektima – bez obzira da li je ugrađen na cevi od livenog gvožđa ili plastike.

ArmaComfort AB
ArmaComfort AB

Sigurnost od požara i raznovrsnost primene

Novi proizvod iz Armacell-ove ponude ispunjava stroge zahteve u pogledu reakcije na vatru namenjene za ovu vrstu materijala.

Klasifikacija požara B-s1, ​​d0 ArmaComfort AB Alu garantuje najvišu klasu organskih proizvoda koja se može postići u evropskim testovima SBI (Single Burning Item). Štaviše, efektivna, srebrna boja spoljnog sloja poklapa se sa metalnim elementima instalacije na mestima koja su vidljiva izvan zgrada.

Novi materijali za zvučnu izolaciju, uprkos tome što imaju tvrđu površinu od tradicionalnih Armaflex proizvoda, takođe su fleksibilni. Njihova ugradnja slična je tipičnim elastomernim izolacijama i ne zahteva upotrebu bilo kakvih specijalizovanih alata.

Za pričvršćivanje ArmaComfort proizvoda koriste se dokazani i testirani Armacell lepkovi. Uz to su uzdužni spojevi osigurani odgovarajućim samolepljivim trakama.

Tanki zidovi materijala čine celu stvar izuzetno fleksibilnom, što definitivno olakšava montažu, posebno na teško dostupnim mestima.

Za sva eventualna pitanja, kompletnu ponudu zvučne izolacije ali i ostalih proizvoda, na raspolaganju vam je predstavnik kompanije Armacell za Srbiju i Crnu Goru:

Aleksandar Pešterac, dipl.maš.ing.
aleksandar.pesterac@armacell.com
Kontakt: +381 61 280 1118

Više informacija o kompaniji ARMACELL.

NAPIŠI KOMENTAR

Molimo vas da uneseta komentar!
Unesite svoje ime