NaslovnaXELLA SRBIJA

XELLA SRBIJA

Velika međunarodna kompanija iz Nemačke Xella Group, kupila je 2004. godine preduzeće Kolubara-Gasbeton a.d. u Vreocima nadomak Beograda. Preduzeće zvanično menja ime u Xella Srbija d.o.o. 2005. godine i postaje deo međunarodnog holdinga Xella Group.  

Sa 96 pogona u 20 zemalja i organizovanom prodajom u više od 30 zemalja, Xella je jedan od svetskih lidera u građevinskoj industriji.

Xella Srbija d.o.o. od 2006. godine proizvodi i prodaje najkvalitetniji zidni građevinski materijal pod imenom YTONG, a nešto kasnije upotpunjuje svoju paletu proizvoda sa Multipor i Silka brendovima.

Fabrika u Vreocima predstavlja jedan od najvećih proizvodnih pogona građevinskog materijala u Srbiji, sa godišnjim kapacitetom od 250.000m³ Ytong bloka. U svom sastavu preduzeće ima razgranutu prodajnu mrežu na čitavoj teritoriji Republike Srbije i Crne Gore.

Tehnologija  u Xella Srbiji istovetna sa onom u Nemačkoj – sve je standardizovano prema najvišem evropskom modelu, i nema nikakve razlike u proizvodnji za srpsko i zapadno tržište. Standard kvaliteta je određen prema nemačkom uzorku, takozvanoj DIN normi, koja je mnogo strožija u odnosu na druge zapadno-evropske standarde.

Važno je napomenuti da se kvalitet proizvoda kontroliše svakodnevnim internim kontrolama i periodičnim sertifikovanjem od strane vodećih instituta u Srbiji za ispitivanje kvaliteta proizvoda.

Multipor je mineralna termoizolaciona ploča proizvedena sa ciljem bolje izolacije objekata. Primeren je za recikliranje što sveukupno doprinosi očuvanju čovekove sredine. Napravljen je od prirodnih sirovina: kreča, peska, cementa i vode, koja je efikasno sredstvo za oblikovanje velikog broja vazdušnih pora, poznatih po odličnoj termoizolaciji.

Silka predstavlja robnu marku silikatnih blokova. Ovi blokovi, zahvaljujući svojim osobinama, obezbeđuju odličnu zvučnu izolaciju, čvrstoću i nosivost. Najčešću primenu nalaze na pozicijama na kojima postoji zahtev za visokim stepenom zaštite od buke. Zahvaljujući gustini materijala  i otpornosti na pritisak, čak i najtanji zidovi izgrađeni od Silka blokova, pružaju izuzetnu zvučnu izolovanost.

Objave

YTONG termoizolaciona svojstva – Xella (VIDEO)

Superiornost Ytong Termo bloka kompanije XELLA SRBIJA ogleda se u njegovoj višestrukoj funkcionalnosti, ali iznad svega u vrhunskim termoizolacionim osobinama zahvaljujući poroćelijskoj strukturi i...

Kako se pravi YTONG termoblok? – Xella (VIDEO)

Objekte građene YTONG blokovima kompanije XELLA SRBIJA odlikuje vrhunska termoizolacija.  Ytong Termo je građevinski materijal koji omogućava odličnu toplotnu izolaciju uz izuzetnu masivnost, trajnost...

POŠALJITE UPIT ZA XELLA SRBIJA