HVAC izolacija

HVAC izolacija
ROCKWOOL rešenja poboljšavaju energetsku efikasnost i vraćaju uloženu investiciju kroz značajne uštede

HVAC (heat, ventilation and air conditioning) je skraćenica koja označava grejanje, ventilaciju i klimatizaciju. Shodno tome, HVAC izolacija koristi se u sistemima grejanja, ventilacije i klimatizacije velikih komercijalnih i stambenih objekata, uključujući poslovne prostore, stambene blokove, aerodrome, bolnice, skladišta i druge industrijske objekte.

Efikasna izolacija ključna je za održavanje adekvatne radne temperature u različitim delovima sistema, od cevovoda do izolacije centralnog grejanja i klimatizacije. Obzirom da ti sistemi za stvaranje prijatne klime troše mnogo energije, od vitalne je važnosti da rade što efikasnije.

HVAC izolacija
Izolacija ventiacionih kanala može uvelike da smanji buku kao i da poboljša energetske performanse

Zašto nam je potrebna HVAC izolacija?

HVAC izolacija poboljšava efikasnost, smanjuje emisiju ugljenika i operativne troškove. Isto tako, pomaže u održavanju stabilnih unutrašnjih temperatura uz minimalnu potrošnju energije i time stvara prijatno okruženje za rad i život radnika i stanara.

Uz to, sistemi grejanja i hlađenja u velikim zgradama mogu biti izuzetno glasni pa njihova izolacija ROCKWOOL proizvodima poboljšava akustiku prostora i smanjuje buku.

Višak toplote koju ti sistemi proizvode može predstavljati opasnost od požara, pa pravilna izolacija dodaje još jedan sloj vitalne zaštite.

HVAC izolacija može se ugraditi u nove zgrade i prilikom obnove, te osigurati usklađenost s lokalnim energetskim i sigurnosnim standardima.

Ključne prednosti korišćenja ROCKWOOL proizvoda su:

  • Poboljšana energetska efikasnost
  • Smanjeno zagađenje bukom
  • Zaštita od požara
Proizvodnja HVAC izolacije
ROCKWOOL 800 izolacioni segment (cevak) za izolaciju cilindričnih cevi sa bočnim prorezom

Zašto odabrati ROCKWOOL rešenja?

ROCKWOOL izolacija traje ceo životni vek objekta i održava isti visoki standard izdržljivosti tokom tog celog perioda.

Koristeći snagu kamena, svaki proizvod povećava energetsku efikasnost, sigurnost od požara i zvučnu zaštitu (gde je to potrebno) sistema grejanja, hlađenja, cevovoda ili ventilacije.

ROCKWOOL HVAC asortiman dizajniran je da udovolji zahtevima norme EN 14303, a svi proizvodi su negorivi i pripadaju razredu A1 ili A2 s1 d0.

HVAC izolacija
Larock lamelni jastuk od kamene vune jednostrano kaširan ojačanom aluminijumskom folijom vrlo je savitljiv i odlično se prilagođava raznim površinama

Prednosti ROCKWOOL rešenja uključuju:

  • Energetsku efikasnost
  • Otpornost na vatru
  • Akustične mogućnosti
  • Toplotna svojstva
  • Cirkularnost
HVAC izolacija
ROCKWOOL 800 izolacioni cevak od kamene vune za toplotnu, zvučnu i protivpožarnu izolaciju

Održivost i energetska efikasnost

Svi ROCKWOOL poizvodi za HVAC izolaciju se u potpunosti mogu reciklirati. Proizvodi se jednostavno uklanjaju iz zgrada koje su namenjene rušenju i recikliraju nazad u nove proizvode, smanjujući time značajnu količinu otpada koji završi na deponijama.

Izolacija cevovoda, grejanja i klimatizacije može se ugraditi bez upotrebe otrovnih lepkova ili drugih hemijskih komponenata koje su štetne za okolinu.

ROCKWOOL izolacija smanjuje potrošnju energije koja se koristi za napajanje velikih zgrada, uključujući stambene blokove. Dodatna prednost je zvučna apsorpcija koja smanjuje zagađenje bukom pa osigurava stabilno i prijatno okruženje za život i rad.

Za više informacija pogledati HVAC izolacija (rockwool.com).

NAPIŠI KOMENTAR

Molimo vas da uneseta komentar!
Unesite svoje ime