Stambeno poslovni kompleks „Tre Canne” u Budvi1

foto video

 

Apart hotel TRE CANNE je apartmanski kompleks čija izgradnja je u toku u Budvi na Crnogorskom primorju. Ovaj kompleks čine tri lamele – kule u kojima se nalazi 275 luksuznih apartmanskih jedinica različitog tipa i površine. Najviša kula ima 14 etaža, dok druge dve imaju po 8. U najvišoj, glavnoj, kuli je planirano da na prizemlju i prvoj etaži budu poslovni prostori, a na svim ostalim etažama po 13 luksuznih apartmana, a u druge dve kule su u prizemlju poslovni prostori, a na svim ostalim etažama je planirano po 6 apartmana. Ekskluzivni poslovni prostori su prvenstveno namenjeni ugodnijem boravku gostiju hotela, kao i mogućnostima organizacije poslovnih kongresa i skupova.

U sklopu kompleksa se nalaze i dva nivoa podzemnih garaža i to : nivo -2 koji je predviđen kao privatna garaža za vlasnike apartmana i poslovnih prostora, a nivo -1 je predviđen kao javna garaža.

Orijentacija i prostorna organizacija ovog kompleksa omogućava da najveći broj apartmana ima terasu ili lođu sa pogledom na Budvanski zaliv i more, dok samo mali deo njih ima pogled na novi deo grada sa druge strane.

Kompleksnost projektovanja i izgradnje se ogleda u predviđenim savremenim sistemima zaštite od požara (sprinkler sistem), zaštite od štetnih gasova, video nadzora, signalizacije, kao i svih aspekata energetske efikasnosti i održive gradnje. U tom kompleksom procesu učestvuje i Izolacija sa svojim znanjem i iskustvom.

Kvalitetna obrada eksterijera i enterijera iziskuje sigurnost i kvalitet termo i hidroizolacije. Uvažavajući arhitektonska rešenja završne obrade, pažljivo smo vršili odabir sistemskih rešenja, prvenstveno - hidroizolacije.

Iz tog razloga smo kombinovali, na primer, prionljivost i fleksibilne atribute poliuretanske izolacije na lođama i terasama koja sa dodatkom odabranog kvarca pruža odličnu podlogu za ugradnju vrhunske granitne keramike. Na velikim površinama pod kamenim pločama koje se ugrađuju u cementnom malteru smo predvideli osim izuzetno kvalitetne EPDM hidroizolacije i adekvatne drenažne folije koje će omogućiti oceđivanje sloja između kamena i hidroizolacije.

Bazeni na krovu kompleksa su izuzetno arhitektonsko rešenje. U isto vreme to je zahtevno inžinjersko pitanje rešavanja hidroizolacije na prostorima oko bazena, ali i sigurnosnog tehničkog rešenja zaštite u slučaju havarije da ne bi došlo do katastrofalnih posledica u apartmanima ispod. Sa izuzetnom pažnjom u odabiru adekvatnog tehničkog rešenja, kao i obrade svih detalja, podova i sl., kao izbor je kombinacija EPDM-a i poliuretana.

Vezano za odabir termoizolacije, projektni zadatak i usvojeni koncept energetski efikasnog objekta, ugrađena je visokokvalitetna KNAUF kamena vuna.

Što se tiče hidroizolacije mokrih čvorova, ona se izvodi fleksibilnom dvokomponentnom cementnom masom. Ovakav tip hidroizolacije pruža maksimalnu sigurnost i odličnu podlogu za ugradnju kreamike.

2

 

E-mail Print PDF

(C) 2011 ARTICOM DOO